Elég! Kiégtem. Most hogyan tovább?

Elég! Kiégtem. Most hogyan tovább?

Elég! Kiégtem. Most hogyan tovább?- Füredi Júlia szervezetpszichológus és vállalati szakértő könyve nyomán körbejárom a kiégés témakörét.

Tedd fel magadnak a kérdést, a karriered során hányszor mondta a belső hangod, hogy „nem bírom tovább, elég volt”?

Hány olyan helyzetben voltál, amikor belül az üvöltött a lelked, mert úgy érezted „semmi örömöm sincs az életben”?

Nem kell aggódni, mindegy hány ilyen alkalom volt, vagy lesz, nincs recept, hogy ez egyszer van egy életben vagy akár többször is megtörténik. A kiégés egy veszélyes leépüléssel járó testi és lelki folyamat, tüneteit annak, aki benne van, igen nehéz felismerni.

„Látszólag talán magabiztosan helytállsz a világban, csak belül érzed magad elcsigázottnak. Próbálsz úgy tenni, mintha minden rendben lenne, de érzed, hogy valami nagyon nem oké.” Nagyjából így indul a kiégés folyamata és a folyamat végére a teljes mentális leépülés is benne van a pakliban.

A kezembe vettem a könyvet és vártam, hogy megcsapjon a „füredijulis” feeling. Az első meglepetés akkor ér, amikor kinyitom és az első oldalon azzal szembesülök, hogy fura mód arra kapok instrukciót a szerzőtől, hogy ha nincs időm vagy türelmem végigolvasni a könyvet, akkor ez a három oldal a lényeg, azt olvassam el!

- Micsoda bravúr - gondoltam, Füredi Juli pontosan tudja, hogyan is működik egy kétségbeesett, önmagát vesztett, kiégett ember. Ugyanis, aki épp a gödörben van, annak bizony sokszor még ahhoz sincs türelme, hogy azt a lépést megtegye magáért, hogy a problémát beazonosítsa.

A könyv szerzőjének cikkeit rendszeresen olvasom a LikedIn-en, de ez a könyv azonnal egy másik meglepetést is hoz, mégpedig a jellegzetes „füredijulis” karcos, szókimondó stílus sehol nincs benne. Ez nekem némi csalódás, de egyben megnyugvás is, hiszen a téma rendkívül érzékeny és komoly.

A könyv elolvasása után megállapítottam, hogy pontosan a szükséges alázattal, szakértelemmel és komolysággal nyúl a kiégés témához.

Mit kapsz a könyvvel?

Garantáltan megérteti veled mit jelent a kiégés, és azt is, hogyan ismerd fel magadon vagy ha vezető vagy, a beosztottakon. Gyakorlati módszerek sokaságát hozza megoldásnak és saját tapasztalati példákkal beágyazza a saját hitelességét is. Ő maga a bankszektorban felsővezetői pozícióban éli át a börnáutot, mire összeszedi magát, olyan tapasztalatokkal rendelkezik, melyekkel képes a kiégés teljes tévhitrendszerét egy mozdulattal kettéhasítani.

Leomlik az az agyrém a kiégésről, hogy az gyenge lelkületűeknek kitalált úri passzió, ami kifejezetten a multiknál dolgozó agyontúlóráztatott nyomik jellemzője.
6 A/4-es oldalon át taglalja a könyv a mentális, pszichés és fizikai tünetek sokaságát, melyek a kiégést jellemezhetik.

Harmadik meglepetés, hogy a könyv valóban önsegítő, ráébreszt, hogy a kiégés nem a te hibád és nem minősít téged.

Jellegzetes, erős humorral árnyaltan és nyilván villanyszerelői képesítés híján, egyszerű gyakorlati háziasszonyként a különböző villanykörték kiégésén keresztül határozza meg a szerző a kiégés jól megkülönböztethető típusait. A barnuló, a villogó és az elsötétülő típusú kiégés leírása garantáltan bekapcsolják benned a vészvillogót, ha baj van.

Az sem mellékes, hogy abban is kapsz megoldási lehetőségeket, hogy ha vezető vagy, miként ismerd fel, hogy a munkatársad éppen ezzel a problémával küzd, sőt arra is kapsz útmutatást, hogyan segítheted át kollégáidat ezen a nehéz időszakon.

A jó munkaerő megtartása szempontjából, látóköröd kitágítása szempontjából, akár új vezetői kötelező olvasmánynak is mondanám, hiszen ez a probléma folyamatosan jelen van a munkahelyeken. Az önmagukat a munkán keresztül azonosító emberek veszélyeztetettsége és kitettsége igen magas és ez különösen igaz a vezetőkre is. Nincs kivétel, a kiégés minden szervezeti szinten „él és mozog”.

Negyedik meglepetés, hogy új fogalmat is tanultam a könyvből: a pszichológiailag biztonságos munkahely fogalmát.

A munkahelyi pszichológiai biztonság fogalma Amy Edmond amerikai tudós nevéhez fűződik, aki az egészségügyi dolgozók körében figyelt fel egy jelenségre, méghozzá a hibás gyógyszerelések korrekciója kapcsán. Bármilyen fura, de nagyon sok hiba van a gyógyszerek kiadásával kapcsolatosan a kórházakban.

Mivel az egészségügyben a gyógyszerelés problémája emberéletbe kerülhet, ezért az a módszer vált be a műszakokban, hogyha valaki nincs abban az állapotban, hogy erre maximálisan oda tudjon figyelni, akkor azonnal szól a kollégáinak, hogy mást kell bevonni a folyamatba, mert neki ez most nem megy. Ugyanakkor, ha valaki például hibát észlel és szükséges a hiba azonnali megbeszélése és megoldása, akkor ebben a biztonságos légkörben még ez is azonnal ítélkezésmentesen megvalósul.

Lefordítva, az a munkahely pszichológiailag biztonságos, ahol nem probléma megmondani és felvállalni, hogy valami nem megy, vagy, hogy hibáztál. Ez ugyanis egy olyan munkahelyi légkört feltételez, amely bizalmon alapul és a hiba megszüntetése és a megoldása a fókusz, nem az egyén feltétlen felelősségrevonása és hibáztatása.

Nem marad más hátra, mint feltegyem a kérdést: A te munkahelyed pszichológiailag biztonságos közeg? A kollégáid esetleges kiégési tüneteire odafigyelsz? Tudod hogyan segíthetsz? Ismered a kiégés tüneteit?

Ha nem, akkor a választ és a megoldásokat Füredi Juli könyvéből megtanulhatod és akár önsegítő könyvként, akár vezetői fejlesztő könyvként is szívből ajánlom.

Dr. Sebestyén Mónika
HR tanácsadó

KAPCSOLAT

Telefonszám

36 30 397 5558

E-mail

office@hrsmart.hu

Minden jog fenntartva. ©
Adatvédelmi tájékoztató
crossmenu